Bahan-bahannya:
600g daging batang pinang - hiris nipis
4 sudu makan rempah kari daging
2 sudu makan kerisik
2 biji kentang - belah 4
2 cawan santan pekat
2 cawan santan cair
3 pelepah daun kari
1 batang kulit kayu manis
3 biji buah pelaga
1 bunga lawang
Bahan tumbuk lumat:
1 inci halia
3 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
Cara Memasak:
1. Panaskan minyak dalam periuk. Tumis bunga lawang, kulit kayu manis dan buah pelaga hingga wangi.
2. Masukkan bahan tumbuk, tumis hingga wangi.
3. Masukkan rempah kari dan daun kari, tumis hingga pecah minyak.
4. Masukkan daging, gaul hingga keluar air daging. Masak lagi hingga air daging agak kering.
5. Masukkan kentang, santan cair dan santan pekat. Masak hingga daging empuk. Jika kurang kuahnya, boleh tambah air lagi.
6. Masukkan kerisik, garam dan sedikit serbuk perasa. Masak hingga kuah agak likat.
7. Tutup api. Sedia untuk dihidangkan.