Resepi Kek Coklat Berhantu Lazat

Kek Coklat Berhantu

Bahan bahan

(Bahan kek A)
1 cawan susu segar
1 cawan minyak jagung
1/2 cawan susu pekat
1 cawan serbuk koko
1 cawan gula kastor
2 biji telur

(Bahan kek B) 
1 cawan tepung kek
1 tbsp baking powder

(Bahan krim)
250 gram krim cheese
500 gram whipping cream
4 tbsn susu pekat

(Bahan curahan coklat)
100 gram dark choc
100 gram whipping cream
1 tspn nutella
1 tspn glucose


Cara Membuat

Masakkan bahan A hingga suam dan tidak berketul, kemudian masukkan bahan B. Kacau sebati. 

Masukkan adunan ke dalam bekas aliminium foil dan kukus selama 25-30 minit.

Untuk membuat krim, pukul creamcheese bersama susu pekat hingga sebati. Kemudian masukkan whipping cream. Pukul hingga kembang.

Untuk membuat curahan coklat, satukan semua bahan dan cairkan menggunakan kaedah double boiler. Sedia digunakan.

Kek tadi hendaklah dipotong kepada 2 lapisan. Kemudian lapiskan kek dan krim.

Untuk lapisan atas sekali, curahkan coklat. Sejukkan dan sedia dihidang.
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram