Resepi Siput Sedut Tumis Sambal Belacan Kailan


Bahan Bahan Siput Sedut Tumis Sambal Belacan Kailan

Siput sedut ( potong belakangnya )
Bawang putih
Bawang merah
Kailan
Cili merah
Sos tiram 
Garam
Perasa
Minyak
Serai ketuk

Bahan pes.

Cili merah
Cili padi
Belacan
Bawang merah
1 biji Tomato


Cara Masak Siput Sedut Tumis Sambal Belacan Kailan

1. Potong siput,bersihkan dan toskan.
2. Kisar semua bahan pes ( jgn terlalu halus,cukup kisar kasar sahaja )
3. Tumiskan bawang merah,bawang putih,serai hingga naik bau.
4. Masukkan bahan pes, biarkan cili masak .
5. Masukkan sos tiram dan siput, masak hingga sebentar hingga siput masak.
6. Masukkan kailan, cili dan perasa kan.
7 . Apabila siap di masak, hidangkan dengan nasi putih.
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram