Bahan bahan

1pek kulit popia(40pcs)
6biji telur

Bhn inti(utk 40bj):
10bj kentang potong dadu
2pek kecil rempah kari daging dan ayam Baba's
1paket(400g) daging kisar brand Ramly (brand lain pon boleh) di hancur2kan. ..
2labu bwg besar hiris
1/2sdb garam
2sdb gula
Air secukupnya
1/2senduk myk utk menumis


Cara buat resepi murtabak guna kulit popia

Tumis bwg..naik bau masukkan rempah kari yg di bancuh dgn sedikit air. ..
bila naik myk masukkan dgg kisar...agak empuk masuk kentang dan air...tggu hgga kentang empuk...
masukkan gula dan garam...tekan2kan sedikit kentang biar agak hancur...tambah air jika terlalu pekat ..
da masak tutup api dan sejukkan. ...
Panaskan kuali leper atau kuali non-stick..ltk myk sikit...
Amik 5-6bj tlo...kocakkan dan masukkan dlm inti...gaul sebati. ..
Amik satu keping kulit popia...masukkan inti..lipat..dan masukkan dlm kuali...terbalik2kan hgg masak

( BAGI YANG TAK PANDAI TEBAR ROTI CANAI... GUNAKAN KULIT POPIA SAJA )