Resepi Biskut Coklat Rice Homemade



Bahan-bahan:

500gm marjerin
500gm gula ising
100gm serbuk koko
900gm tepung gandum
4 biji kuning telur
1sudu makan butter oil
500gm coklat masak
500gm coklat rice


Cara:

1. Pukul marjerin dan gula ising sehingga kembang.
2. Masukkan kuning telur dan kacau perlahan-lahan.
3. Masukkan butter oil dan serbuk koko yang telah diayak. Gaul perlahan-lahan sehingga sebati.
4. Masukkan tepung, gaul lagi sehingga sebati dan menjadi doh.
5. Kemudian canaikan doh dan teraplah mengikut acuan yang anda sukai. Sapu dengan sedikit telur putih kemudian tabur atau hiaskan dengan coklat rice.
6. Bakar selama 15 minit dengan kepanasan 180'C atau sehingga masak.
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram