MrJazsohanisharma

Resepi Cucur Kembung Bulat Manis



Bahan2:

2 cwn tpg gandum
2 cwn air panas
3 sb gula
1/2 st garam


Cara masak cucur bulat manis:

1. Campurkan tepung gandum+gula+garam ke dalam mangkuk,gaul sebati

2.masukkan air panas dan kacau dgn senduk sehingga sebati,biarkan sedikit sejuk

3.bila adunan dh sejuk,ambik sedikit adunan dan bulatkan (saiz bulat tu ikut keselesaan masing2 nk buat besar mana )
*ok masa ni adunan akan melekat dkt tgn. so nk bg doh tu licin, calit sikit air dkt hujung jari supaya doh kita nk bulatkan tu x lekat dkt tapak tgn, lepas tu susun doh atas tray

4.panaskan minyak,guna kaedah minyak penuh,maknanya cucur tu tenggelam dlm minyak

5.bila minyak dh panas slowkan api sket supaya xmau doh tu tekejut nanti warna x cantik

6.goreng sambil kacau2,golek2 cucur utk sekatakan warna
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram