Resepi & cara buat ada pada setiap gambar di bawah
BAHAN UNTUK KULIT:
250g tepung gandum
80g tepung ubi
1 1/2 tsp minyak masak
220 ml air panas mendidih
1/2 tsp garam
CARA BUAT:
Campurkan semua dan masukan air panas tu sedikit demi sedikit.. memang panas jadi mula-mula kacau dengan sudip kayu. jangan tambah sebarang air.. uli sehingga sejuk.. bahagi 3 bahagian.. rehatkan 30 minit.
Keadaan setelah diuli..
BAHAN INTI:
1 paket isi ayam cincang (xkisah jenama)
1 ulas bawang merah
Carrot
Timun
Lada hitam
Lada putih
Sos tiram
Minyak bijan
1 biji telur
2 sudu besar tepung jagung
CARA BUAT:
Masukkan semua bahan campur dan kacau. timun dan karot kena potong kecik. tak perlu masak. Nanti dah siap kulit masukkan inti dan kukus 15 minit..Siappp!!!
Keadaan setelah dimasukkan inti..
Nanti dah siap kulit masukkan inti dan kukus 15 minit..Siappp!!!
Selamat mencuba..
Jangan lupa share..