Bahan-bahan :
Secawan air kopi
1-2 row biskut marie (original)
250g tatura cream cheese
2 sudu gula
500 ml aiskrim vanilla
3 sudu serbuk koko - sbg hiasan
Cara-cara :
1- Bancuh kopi dan gula, letak sebanyak 1 sudu teh je sbb aiskrim dah cukup manis..
2- Celup biskut marie ke dlm air kopi tersebut, then susun dlm bekas. Susun cantik2 kasi padat, jgn lubang2 tau. Cam kek batik, tp kek batik kita pecah2kan biskut tu.. ni tak... elok je bentuk bulat biskut tu..
3- Agak2 biskut tadi dah sampai lapisan ke 3 atau 4..
4- Pukul cream cheese bersama gula sampai kental..
5- Pukul/blander ais krim sampai cair..
6- Sebatikan cheese dan aiskrim bersama, then tuang ke atas biskut marie yg telah dipadatkan tadi..
7- Masukkan ke dalam peti ais, tunggu sampai beku (semalaman)..
8- Siap untuk dinikmati..