Biskut Cheese Cadbury
Bahan A
180gm mentega
80gm shortening
90gm gula icing
1 biji kuning telur
1 sudu makan esen vanila
70gm cream cheese
Bahan B
400gm tepung gandum
80gm tepung jagung
Bahan C
1 botol coklat Cadbury - 200 pcs
Cara membuatnya:
1. Pukul Bahan A hingga sebati dan kembang.
2. Masukkan Bahan B. Gaul rata.
3. Terap mengikut saiz dan ketebalan lebih kurang coklat Cadbury
4. Letakkan coklat cadbury atas adunan yg dah diterapkan tadi.
5. Ambik separuh adunan warnakan dengan kaler kesukaan dan guna acuan tat kemudian potong ikut saiz bersesuaian untuk dihiaskan atas tat
6. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu selama 15 minit dgn suhu 150-160C, api atas-bawah, bakar 20minit..(ikut jenis oven masing2)
7. Biarkan biskut sejuk sebelum masuk balang.