RESEPI BISKUT FERRERO ROCHER
BAHAN - BAHAN
250gm butter
80gm gula icing
20gm qroquant/cornfleks hancur
360gm tpg gandum
100gm almond powder
40gm tpg jagung
1/2 sdt esen vanilla
almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)
CARA - CARA MEMBUATNYA
1. Putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.
2. Masukkan esen vanilla.
3. Masukkan tpg gandum,almond powder & tpg jagung. uli sebati.
4. Panaskan oven suhu 150c.
5. Bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.
6. Bakar suhu 150c selama 20-25 minit.
7. Golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.
8. Bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
9. Cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.
10. Biarkan sejuk & siap utk dihidang...;)
Kredit Resepi:
Page FB Aneka Resepi