Resepi Biskut Florentine Homemade


RESEPI BISKUT FLORENTINE 

BAHAN - BAHAN

500gm tepung florentine 
500gm almond slice-bakar kejap 5m
200gm biji labu hijau-bakar kejap 5m
100gm kuaci putih-bakar kejap 5m
40gm bijan hitam / putih  - bakar kejap 5 minit

**Suhu bakar kekacang dlm 150c -160c


CARA - CARA MEMBUATNYA

1. Campur semua dan gaul rata.

2. Masuk dalam bekas cup cake lebih mudah nk keluarkan.

3) Bakar suhu 150c ..guna api atas bawah selama 15m @ hingga perang .

4) Dah siap bakar tunggu agak sejuk,baru keluarkan.

5) Bila dah agak sejuk kita akan dengar bunyi kriuk - kriuk dan  masa itu dah boleh keluarkan, Jgn masa panas kerana biskut akan pecah.



Kredit Resepi :
Jamiah Tulisman
Page FB Resepi viral terbaik


Terbaru Lebih lama
Join us on telegram