Resepi Biskut Makmur Milo

 
Bahan Bahan Biskut Makmur Milo
1 tin sederhana minyak ghee @450g
1 kg tepung gandum( guna tak sampai 1kg)
1 Sudu makan serbok koko
3 Sudu makan gula halus


Cara Buat Biskut Makmur Milo
1. Masukan minyak ghee , gula halus dan serbuk koko
2. Tepung gandum masukan sikit semi sedikit sehingga senang adunan dibentuk menjadi bulat
4. Bentukkan bulat - bulat satu persatu mengikut saiz yang anda hendaki.
3. Bakar 10-15 mnit 150c (ikut oven masing2)

UNTUK SALUTAN
1/2 gelas gula halus 
1 bungkus milo kecil @ 200g
**Gaul kedua-dua bahan sehingga sebati

Tips
#Selepas biskut masak biarkan seketika dan salut dengan milo yang sudah di gaul
#Jangan tunggu sehingga biskut sejuk untuk mengelakkan milo susah melekat di biskut

Share resepi ni ye :)
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram