RESEPI BISKUT SUSU UNIK
BAHAN - BAHAN
3 Cawan Tepung Jagung
250 gm Susu Pekat (1/2 tin)
1/2 sk Serbuk Penaik
130 gm Mentega
Pewarna Makanan
Cip Coklat (hiasan)
Gula Urai (hiasan)
CARA - CARA MEMBUATNYA
1. Gaulkan tepung bersama serbuk penaik dan susu pekat sehingga rata.
2. Masukkan mentega. Uli sehingga menjadi doh.
3. Bahagikan doh kepada dua bahagian. Letakkan perwarna pada satu bahagian.
4. Ambil sedikit doh (kedua-dua warna) dan bentukkan mengikut kreativiti masing-masing.
5. Hiasankan dengan cip coklat dan gula urai atau hiasan lain jika suka.
6. Bakar pada suhu 160°c selama 15-20 minit.
Nota:
Boleh tambah atau kurangkan sedikit mentega sehingga adunan menjadi doh yang lembut dan boleh dibentuk.
Kredit Resepi:
BuatOrangLapo