MrJazsohanisharma

Resepi Bubur Wadai Kepeng Warisan Banjar

 
Bahan Bahan Bubur Wadai Kepeng

Bahan A
3 cawan tepung pulut
Stgh sudu garam
Air secukupnye

Bahan B
2 cawan air
1 ketul gula kabung
4 sudu gula merah
4 sudu gula pasir
1 sudu garam
Sagu stgh mangkuk
3 cawan santan
3 helai daun pandan

Cara Masak Bubur Wadai Kepeng
1) Campurkan semua bahan A dlm bekas gaul hingga sebati..klu dh tak melekat kat tangan tu kira ok la...pastu buat bulat2 dan tekan di bahagian tengah...
2) panaskan air hingga mendidih dan masukkan doh yg telah digentel...bila dah timbul angkat dan masukkan ke dlm bekas yg berisi air.. 
3) Dalam periuk lain masukkan air, gula kabung,gula merah,gula pasir,garam dan daun pandan masakkan sehingga mendidih...kemudian masukkan sagu n santan sehingga mendidih...
4) Masukkan bahan A ke dlm periuk yg dah mendidih
5) Dh boleh rasa manis dan lemak..kemudian boleh dihidang 😉
 
Selamat mencuba 😉😊
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram