Bahan-bahannya:
- 1 cwn tepung gandum
- 1 sudu makan tepung kastard
- 1 sudu kecil majerin/butter
- 1 biji telur
- 1 cawan air pandan
- 1 1/2 cawan santan
- secubit garam
- sedikit pewarna hijau utk menaikkan seri kaler hijau
- gula utk masukkan dalam kuih
- sedikit minyak utk oles kat acuan kuih cara
Cara penyediannya:
- Campur semua bahan kat atas kecuali pewarna & gula- saya blender je supaya adunan halus mulus
- Panaskan acuan dan oles dengan minyak
- Masukkan adunan ke setiap lubang acuan
- Biar seketika- dalam 40 saat utk lapisan tepi dah masak baru massukkan gula
- Kalau terus masukkan gula nanti kuih mudah pecah.. gula mudah sememeh keluar.
- Tutup acuan dan biarkan dalam2-3 minit...atau hingga masak
- Angkat dan ulangi proces membakar hingga adunan siap
Note: adunan memang nampak cair tapi jangan bimbang... bila dah masak ia akan lembut gebusss gitu.
Selamat mencuba!!