Resepi Kuih Dangai Sedap

Bahan Bahan Kuih Dangai Sedap
1 mangkuk kelapa parut 
1 mangkuk tepung pulut 
3/4 cawan gula 
1 1/2 sudu kecil garam 
1 sudu besar marjerin 


Cara Buat Kuih Dangai Sedap
1. Masukkan kelapa, tepung pulut, gula dan garam ke dalam mangkuk. Gaul hingga sebati dan tidak berketul. 
2. Tuang ke dalam loyang yang dialas dengan kertas minyak dan disapu sedikit marjerin. 
3. Bakar di dalam ketuhar menggunakan suhu 150c selama 30 minit. 
4. Setelah bahagian bawah agak garing, keluarkan daripada ketuhar dan terbalikkan supaya masak rata kedua-dua bahagian atas dan bawah. Bakar semula lebih kurang 10 minit. 
5. Siap!


Share resepi ni ye :)
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram