Bahan Bahan Donut Inti Cheese
4 cwn tpung gandum
3 sudu besar merjerin
2 sudu besar susu pekat
1 sudu besar gula
1/2 cwn air suam
1/2 cwn air
1 peket mauripan
Sedikit garam
Cheese slice
Cara Buat Donut Inti Cheese
1. Ambil setengah cawan air suam larutkan gula , yis segera dan kacau sehingga sebati . Biarkan sampai yis mengembang dalam 20 minit .
2. Tepung gandum tadi ramas dgn marjerin , susu dan garam sampai sebati .
3. Bila yis dah mengembang . Masukkan yis tersebut ke dalam tepung tadi diselang seli dgn setengah cawan air sehingga menjadi doh yg tidak melekat di tgn.
4. Rehatkan doh dalam 30 minit , tutup doh tersebut dgn kain basah .
5. Selepas 30 minit, doh tersebut dah naik. Tumbuk doh tersebut untuk mengeluarkan angin.
6. Boleh canaikan doh tersebut, jgn tebal sangat & terlalu nipis sangat
*untuk cheese saya buat dgn menekapkan menggunakan cawan minuman plastik
7. Sebelum menggoreng donut tersebut . Rehatkan donut itu selama 30 minit supaya ia mengembang dgn cantik .
Share resepi ni ye :)