Bahan..
- Pasta/macaroni
- Serbuk cheese
Cara..
- Masukkan pasta/macaroni ke dalam mangkuk/besen/bekas yang bersesuaian.
- Rendam pasta/macaroni dengan air secukupnya selama 45 minit. Pastikan pasta/macaroni terendam dengan air sepenuhnya. Tak perlu rebus.
- Kalau guna pasta yang lebih tebal, make sure rendam lama sikit.
- Bila pasta/macaroni dah berubah warna dan kembang sedikit, panaskan kuali kemudian masukkan minyak secukupnya.
- Goreng pasta/macaroni yang telah siap ditos airnya sehingga kuning keemasan. Seterusnya angkat dan toskan minyak.
- Next, masukkan pasta/macaroni yang telah siap digoreng tadi ke dalam bekas dan gaul rata bersama dengan serbuk cheese. Nak lagi senang ambil bekas berpenutup kemudian masukkan pasta/macaroni bersama serbuk cheese ke dalamnya kemudian tutup dengan penutup.
- Seterusnya goncang-goncangkan bekas tersebut sehingga macaroni dan cheese bergaul rata.
- Siap untuk dinikmati.