Bahan-bahan :
16oz mentega
10 biji telur
1 gelas gula halus
1 tin susu pekat manis
1 tin kecil serikaya
1 tin kecil nestle cream
1 peket kecil horlicks
2 gelas tepung gandum
Browning sugar secukupnya
satu sudu kecil nescafe (dibancuh sedikit air panas)
1 sudu besar serbuk koko
1 sudu teh esen vanila
Cara-cara :
1. Jerang air pengukus dan pastikan air kukusan sudah mendidih sebelum mengukus kek nanti.
2. Pukul mentega dan gula halus sehingga gebu.
3. Masukkan telur satu persatu dan pukul sekata (masukkan sebiji telur, pukul lagi sebelum masukkan telur seterusnya).
4. Masukkan esen vanilla,susu pekat manis,serikaya,nestle cream dan pukul sebati.
5. Masukkan pula horlicks, serbuk koko dan nescafe. Sebatikan adunan.
6. Masukkan tepung gandum yang sudah diayak sedikit demi sedikit ke dalam adunan.
7. Akhir sekali masukkan browning sugar sehingga warna adunan benar2 kehitaman.
8. Gaul adunan sehingga benar2 sekata dan sebati.
9. Sediakan loyang yg sudah digris mentega dan ditabur tepung.
10. Masukkan adunan ke dalam loyang , tutup dengan aluminium foil (jangan rapat kerana adunan akan naik semasa dikukus) untuk mengelakkan air menitik ke atas adunan dan kukuslah selama 4 jam.
11. Sejukkan sebelum dipotong.