Bahan Bahan Kupang Cheese Roti Bakar
KUPANG 1 kilo - bersihkan dan buang bulu kupang tu nanti tak sedap makan
Butter 125 gm
Minyak masak - 1 senduk kecik
Bawang Holland 3 biji - potong dadu halus
Bawang Putih 2 biji - potong dadu halus
1 kotak whipping cream yang besar - saya guna emborg
200 gm mascarpone
Garam halus 1 tbsp
Cheese untuk ditabur:
150 gm Parmesan
150 gm mozzarella
200 gm cheddar
2 tbsp dry herbs oregano
1 bay leafs
Roti gardenia 1 bungkus
Cara Masak Kupang Cheese Roti Bakar
Dalam pan -
Letak minyak dan butter
Sauté Holland then Masukkan Bawang Putih tu sampai bau syok2
Masukkan whipping cream dan mascarpone's
- kacau dan Masukkan Kupang - biar Gelegak sekejap jer masuk terus Dalam container Yang korang boleh Masukkan Dalam oven -
Oh ya Jangan Lupa Masukkan dry herbs tadi dulu sebelum masuk dalam container ... perisakan dengan garam
Dah masuk container korang potong Roti tu ikut suka hati
Saya potong square 3 SEGI - sapu butter depan belakang dan korang jolok2 jer antara kupang2 tu
Now the best apart - korang mix kan cheese dan tabor atas Kupang and Roti tadi - sebenarnya lagi banyak lagi sedap tapi saya letak setakat portion tadi di atas Roti dan adunan Kupang tu
Bake kat oven yg dah panaskan, 180C selama 20-30 min
Always check Jangan sampai hangit. Selamat mencuba!