Resepi Kupang Cheese Roti Bakar

 
Bahan Bahan Kupang Cheese Roti Bakar

KUPANG 1 kilo - bersihkan dan buang bulu kupang tu nanti tak sedap makan 
Butter 125 gm
Minyak masak - 1 senduk kecik
Bawang Holland 3 biji - potong dadu halus
Bawang Putih 2 biji - potong dadu halus
1 kotak whipping cream yang besar - saya guna emborg 
200 gm mascarpone 
Garam halus 1 tbsp 
Cheese untuk ditabur: 
150 gm Parmesan 
150 gm mozzarella 
200 gm cheddar 
2 tbsp dry herbs oregano 
1 bay leafs 
Roti gardenia 1 bungkus 

Cara Masak Kupang Cheese Roti Bakar

Dalam pan - 
Letak minyak dan butter 
Sauté Holland then Masukkan Bawang Putih tu sampai bau syok2 

Masukkan whipping cream dan mascarpone's 
- kacau dan Masukkan Kupang - biar Gelegak sekejap jer masuk terus Dalam container Yang korang boleh Masukkan Dalam oven - 
Oh ya Jangan Lupa Masukkan dry herbs tadi dulu sebelum masuk dalam container ... perisakan dengan garam

Dah masuk container korang potong Roti tu ikut suka hati 
Saya potong square 3 SEGI - sapu butter depan belakang  dan korang jolok2 jer antara kupang2 tu 

Now the best apart - korang mix kan cheese dan tabor atas Kupang and Roti tadi - sebenarnya lagi banyak lagi sedap tapi saya letak setakat portion tadi di atas Roti dan adunan Kupang tu 

Bake kat oven yg dah panaskan, 180C selama 20-30 min 

Always check Jangan sampai hangit. Selamat mencuba!
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram