Resepi Paru Goreng Berlado Warisan Minang


Bahan bahan Paru Goreng Berlado

Bahan rebus untuk paru :
Serai 
Halia
Paru

Bahan tumis:
Serai diketuk
Bawang merah
Bawang putih 
Halia
Cili hidup 4-5 batang
Asam keping
Garam
Gula


Cara Masak Paru Goreng Berlado

1) Rebus paru bersama serai dan juga halia hingga empuk. 
2) Potong paru yang dah empuk dan gorengkan dengan minyak panas dan banyak. 
(nak make sure paru rangup) 
3) Tumis bahan blend dan serai ketuk hingga pecah minyak. Masukkan garam, gula, asam keping. 
4)Nak sedap mesti cukup rasa masin, manis, masam tau. Baru umpphhh terangkat. 
5)Masukkan paru. Kacau sebentar. Sedia untuk dihidang. 

Senang kan. Selamat mencuba.
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram