MrJazsohanisharma

Resepi Paru Goreng Berlado Warisan Minang


Bahan bahan Paru Goreng Berlado

Bahan rebus untuk paru :
Serai 
Halia
Paru

Bahan tumis:
Serai diketuk
Bawang merah
Bawang putih 
Halia
Cili hidup 4-5 batang
Asam keping
Garam
Gula


Cara Masak Paru Goreng Berlado

1) Rebus paru bersama serai dan juga halia hingga empuk. 
2) Potong paru yang dah empuk dan gorengkan dengan minyak panas dan banyak. 
(nak make sure paru rangup) 
3) Tumis bahan blend dan serai ketuk hingga pecah minyak. Masukkan garam, gula, asam keping. 
4)Nak sedap mesti cukup rasa masin, manis, masam tau. Baru umpphhh terangkat. 
5)Masukkan paru. Kacau sebentar. Sedia untuk dihidang. 

Senang kan. Selamat mencuba.
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram