Resepi Sup Ketam Sedap


Bahan Bahan Sup Ketam
5 ekor ketam-belah dua dan bersihkan
air (ikut suka nak bnyk ke sikit : tpi dah nmnyaa sup msti laa nak hirup kuahkn huhu)
5ulas bawang merah
4ulas bawang putih
sedikit serbuk lada hitam
sedikit garam (sesedap rasa) 
Sedikit perasa magi cukup rasa (sesedap rasa)
2 sudu besar tepung jagung-bancuh dengan sedikit air
1 biji telur
1inchi halia
Carrot
Ubi kentang(xletak sbb hbs) 
daun bawang/sup/cili potong untuk menghidang

Cara Masak Sup Ketam
Panaskan sedikit minyak dan tumis bawang merah, bawang putih dan halia sehingga kuning. 
Kemudian masukkan air dan bancuhan tepung jagung... 
Bila dah menggelegak, masukkn kentang/carrot msk hingga empuk..
Masukkan ketam.
Pelahankn api renih sup supaya isi ketam mesra dng kuah..
Tambahkan garam, serbuk lada hitam and perasa secukup rasa..
Kemudian pecahkan telur dan kacau cepat-cepat 
Tutup api dan sedia untuk dihidangkan dengan daun bawang/ daun sup/cili potong

Slmt mencuba😘😘
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram