Bahan Bahan Roti Nan Cheese
1 Paket Yis
3/4 cawan air suam
5 sudu gula
2 sudu besar marjerin
1 biji telur
3 sudu susu pekat
Sedikit garam
3 cawan tepung gandum
1 sudu teh rfb
Cheese slice
Cara Buat Roti Nan Cheese
1. Masukkan yis ke dalam air suam dan 5 sudu gula. Tunggu sampai yis kembang.
2. Dalam mangkuk lain, masukkan tepung gandum, telur, susu pekat, garam dan pelembut rfb.
3. Masukkan air suam dan yis yang telah kembang. (Tambah sikit-sikit)
4. Uli doh sampai lembut dan tak lekat kat tangan.
5. Bentukkan dan kemudia masukkan 1 cheese keping ke dalam doh.
6. Kemudian tekan doh tersebut, nak guna penggelek pun boleh.
7. Dan boleh masak atas pan leper.
8. Sedia dihidang.
Selamat mencuba