Bahan Bahan Sayur Kacang Sepat Campur
Bahan A:
Kacang sepat secukupnya
Aneka sayur (lobak, kobis bunga)
1 biji cili merah
2-3 titik minyak bijan
Sedikit air
Garam
Bahan B: (bahan tumbuk/hiris)
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
Belacan
Cara Masak Sayur Kacang Sepat Campur
1) Bersihkan dan buang urat di bahagian tepi kacang sepat.
2) Panaskan sedikit minyak dan tumis bahan B sampai wangi.
3) Masukkan semua sayur dan kacau (dahulukan sayur yang lambat masak seperti lobak).
4) Tambahkan sedikit air untuk kuah.
5) Masukkan garam, minyak bijan, lada merah dan kacau sehingga sayur masak
TIPS!
Boleh gunakan apa sahaja untuk masakan.
Boleh gunakan sedikit atau ikan bilis tumbuk.
Boleh tambah sos tiram perasa ikut kesukaan.
Selamat mencuba.