MrJazsohanisharma

Resepi Puding Kastard Jagung & Kismis



Bahan: 

1 1/2 cawan tepung kastard
1tin susu cair
3cawan air kosong
1 1/2 cawan gula pasir
Secubit garam
1tin jagung manis
Segenggam kismis (tak nak bubuh pun boleh)


Cara masak puding kastard jagung & kismis

1. Sediakan periuk yang sesuai, campurkan tepung kastard dengan susu cair & air kosong. Kacau hingga tepung larut tak berketul. (Kacau dengan tangan untuk senang hancur)
2. Masukkan gula, garam & jagung. Kacau hingga gula larut.
3. Panaskan periuk atas api kecil. Kacau adunan setiap masa supaya adunan puding cantik & tak de berketul / hangit.
4. Kacau hingga mendidih & adunan likat. 
5. Tutup api, tuangkan adunan puding dalam bekas & taburkan kismis diatasnya. 
6. Biarkan sejuk pada suhu bilik sebelum masukkan dalam peti sejuk. smile emoticon
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram