Bahan:
1 1/2 cawan tepung kastard
1tin susu cair
3cawan air kosong
1 1/2 cawan gula pasir
Secubit garam
1tin jagung manis
Segenggam kismis (tak nak bubuh pun boleh)
Cara masak puding kastard jagung & kismis
1. Sediakan periuk yang sesuai, campurkan tepung kastard dengan susu cair & air kosong. Kacau hingga tepung larut tak berketul. (Kacau dengan tangan untuk senang hancur)
2. Masukkan gula, garam & jagung. Kacau hingga gula larut.
3. Panaskan periuk atas api kecil. Kacau adunan setiap masa supaya adunan puding cantik & tak de berketul / hangit.
4. Kacau hingga mendidih & adunan likat.
5. Tutup api, tuangkan adunan puding dalam bekas & taburkan kismis diatasnya.
6. Biarkan sejuk pada suhu bilik sebelum masukkan dalam peti sejuk. smile emoticon