Bahan A:
1/2 ekor ayam - basuh bersih dan dipotong kecil
2 sudu makan serbuk kari daging
1 sudu teh jintan manis
ayam digaul bersama serbuk kari dan jintan manis dan di perap selama 1 jam
Bahan B:
2 biji kentang dibelah 4
2 biji tomato dibelah 4
1 pokok daun ketumbar - dihiris halus2
2 cawan santan
1 cawan air
3 sudu makan minyak utk menumis
garam secukup rasa
2 kiub pati ayan - ita tambah
Bahan C:
4 biji buah keras
2 labu bawang besar
4 ulas bawang putih
2 inc halia
2 inc kulit kayu manis
Cara Penyediaannya:
- Panaskan minyak dan tumis bahan C hingga garing dan naik baunyer.
- Masukkan ayam dan daun ketumbar. Gaul rata dan masak hingga pecah minyak.
- Masukkan air, kentang tomato dan kiub ayam dan masak hingga daging dan kentang empuk.
- Masukkan santan dan garam. Biarkan sehingga kuah pekat dan pecah minyak.
- Siap untuk dihidangkan.
- Selamat mencuba!!