Resepi Bebola Nestum Crunchy Mudah

Bebola Nestum Crunchy

Bahan.. 
1 cawan butter | 250g butter
1/2 cawan gula halus | gula kastor 
1 biji telur
1 sk esen vanila
1 cawan tepung gandum **
2 cawan tepung jagung **
1 1/2 cawan tepung kastard **
1 sk garam **
- Ayak kesemua bahan bertanda **
Nestum secukupnya (utk salut) 


Cara.. 
- Pukul butter + gula sampai kembang.. Masukkan telur + esen vanilla.. Pukul bagi sebati.. (Pakai senduk kayu je).. 
- Masukkan kesemua tepung yang dah diayak..
- Kacau sebati, pastu uli dengan tangan sampai jadi doh.. (Kalau rasa lembik sangat boleh tambah 2 sb tepung jagung @ tepung kastard).. 
- Bulat2kan adunan, jangan terlalu kecil atau terlalu besar, agak2 sedang2 je.. 
- Golekkan adunan yang dah digentel tadi ke dalam mangkuk berisi nestum..
- Alas tray dengan baking paper..
- Susunkan adunan biskut dalam tray dan bakar selama 20-25 minit pada suhu 170°c
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram