Bahan bahan biskut oat susu
Bahan A
225 gm mentega
125 gm gula kastor
1 biji kuning telur
1 sudu kecil esen vanilla
Bahan B
20 gm tepung kastard
250 gm tepung gandum
75 gm tepung jagung
100 gm oat
2 sudu besar serbuk koko – jika suka
Bahan hiasan - dicampurkan
100 gm susu tepung
20 gm gula aising
Cara Buat Biskut Oat Susu
1. Putar gula dengan mentega hingga sebati.
2. Ayak bersama kesemua jenis tepung dan serbuk koko, masukkan oat.
3. Masukkan telur kuning dan vanilla ke dalam adunan butter tadi. Gaul rata dan masukkan campuran tepung dan uli sehingga menjadi doh.
4. Canai adunan dan terap menggunakan acuan yang digemari.
5. Kemudia bakar didalam oven pada suhu 160C lebih kurang 30 minit.
5. Setelah biskut sejuk barulah di salut dengan campuran susu tepung dan gula.
Selamat mencuba.