MrJazsohanisharma

Resepi Biskut Sarang Semut Tradisional


Bahan Bahan Biskut Sarang Semut

BAHAN A
250g butter/majerin
100g gula halus

BAHAN B:
1biji kuning telur
1 sdt esen vanila

BAHAN C (ayak):
200g tepung gandum
100g tepung jagung
150g tepung kastard

HIASAN
Chocolate rice/manik hiasan

Cara Buat Biskut Kuih Sarang Semut
1 Pukul bahan A hingga sebati
2. Masukkan bahan B pukul sebati
3. Masukkan bahan C gaul rata
4 Parutkan adunan ke dalam bekas lain dan sudukan ke dalam paper cup tabur manik 
5. Bakar 20 minit 160'C

Share resepi ni ye :)
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram