MrJazsohanisharma

Resepi Bubur Pengat Labu

 
Bahan Bahan Bubur Pengat Labu
Sebelah buah labu kuning dipotong dadu besar
gula merah -secukupnya
garam secukup rasa
santan (kalau nak kuah lebih, tambah lagi)
air -secukupnya
daun pandan -disimpul
sagu-rendam bagi kembang/lalukan bawah air paip (jika mahu tambah sagu)

Cara Masak Bubur Pengat Labu
1. Masukkan labu dan air kedalam periuk dan masak sehingga labu hampir empuk.
2. Asingkan air dari labu yang separuh masak tadi. Masukkan santan, gula merah, garam, dan daun pandan. Didihkan hingga labu masak.
3. Masukkan sagu (jika mahu) dan kacau lagi hingga sagu jernih. Hidangkan.

Tips:
1. Kalau nak masak labu terus pun boleh, gunakan santan perahan kedua. Bila labu dah lembut baru masukkan pati santan dan bahan-bahan lain.
2. Pastikan santan tak pecah minyak. Selalu kacau.
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram