Resepi Keju Blueberry Tanpa Bakar


Bahan Bahan Kek Keju Blueberry Tanpa Bakar
3 ounces biskut - dihancurkan
3 sudu mentega, cair
1 cawan frozen blueberries
3 sudu gula
2 sudu teh jus lemon
2/3 sudu teh serbuk gelatin
8 auns krim keju, dilembutkan pada suhu bilik
1/2 cawan yogurt biasa
1/2 cawan whipping cream
3 sudu gula
2 sudu besar jus lemon
1 sudu besar serbuk gelatin
10 buah blueberries segar (pilihan)
Bunga yang boleh dimakan (pilihan)

Cara Buat Kek Keju Blueberry Tanpa Bakar
1. Hancurkan biskut dan gabungkan dengan mentega. Tekan campuran ke dalam pan dilapisi dengan kerajang aluminium.
2. Campurkan blueberries beku, 3 sudu gula dan 2 sudu teh jus lemon dalam mangkuk. Microwave selama 2 minit. Tambah 2/3 sudu tepung gelatin dan kacau dengan baik. Ketepikan.
3. Dalam mangkuk, gabungkan keju krim, yogurt, separuh whipping cream, 3 sudu gula dan 2 sudu makan jus lemon. Gaul sebati..
4. Panaskan sisa krim ke dalam microwave. Tambah 2/3 sudu tepung gelatin untuk menggabungkan. Masukkan ke campuran keju krim dan kacau hingga rata.
5. Bahagikan campuran secara merata ke dalam tiga mangkuk berasingan. Tambah semua buah dan separuh blueberry cecair campuran ke dalam satu mangkuk. Tuangkan seluruh cecair ke dalam mangkuk kedua. Biarkan mangkuk terakhir seperti itu.
6. Tuangkan campuran cheesecake blueberry ke dalam kerak yang bermula dengan yang paling gelap, dengan campuran campuran cheesecake biasa. Dinginkan selama 2 hingga 3 jam. Hiaskan dengan blueberries dan bunga yang boleh dimakan jika sukerr...


Share resepi ni ye :)
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram