KEK GULUNG 5 BAHAN
Resepi.
3 biji Telur A
50g selfrising
60g Gula Kastor
5 g ovalett
Beat kesemua bahan sehingga kembang dan gebu, jika nak tambah perisa dipersilakan, letaklah 1 sudu pleber boleh emalco pun boleh... On mixer.
60g minyak jagung
Campurkan kedalam adunan dengan menggunakan kaedah kaut balik. Kalau guna cara saya beat je pakai mixer dalam 10saat.
Loyang 10x14x1 yang telah di lapik dengan baking paper, curahkan semua adunan dan ratakan. Ade sikit2 kat bowl tu kikis dan tambah warna terang sikit untuk buat corak. Terpulang kat korang buat corang apa. Masuk piping beg mudah kerja. Bako pada suhu 180'c selama 12 minit.
Nota kaki.
*Loyang xkisah janji jangan tebal pakai je apa yang ade
*Suhu oven mengikut suhu masing2. Rajin2 skodeng kek tu bila x kompiden dengan oven.