MrJazsohanisharma

Resepi Kuih Bahulu Paling Asas


Resepi Kuih Bahulu 
5 biji telur (1cwn/250g tanpa kulit), saya guna C
1cwn (200g) gula pasir
1cwn (130g) tepung gandum

Cara Buat Kuih Bahulu
1. Sangai tepung sampai ringan. Kejap je ~10min. Sejukkan.
2. Mixer telur&gula sampai kembang pekat. Ayakkan tepung tadi sikit2 dan kaup balik sebati.
3. Oles minyak dan panaskan acuan bahulu. Masukkan adunan, bakar suhu 200°c ~10minit atau sampai permulaan bahulu nampak garing.

Sangat senang, selamat mencuba!
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram