MrJazsohanisharma

Resepi Paru Goreng Cili Terbaik!


Bahan Bahan Paru Goreng Cili
1/2 kg paru
5 tangkai cili merah
10 -15 tangkai cili api
2 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
1/2 inci halia
3 keping asam gelugor
garam, gula, serbuk kunyit
Air untuk rebus paru
Minyak 


Cara Masak Paru Goreng Cili
Rebus paru dengan 2 keping asam gelugor dan garam. Air letak paras paru, bagi tenggelam. Rebus lebih kurang 10 minit.
Potong nipis paru dan lumurkan dengan serbuk kunyit dan sedikit garam.
Panaskan minyak dan goreng paru. Goreng hingga tiada lagi buih2. Angkat.
Tumbuk cili merah, cili api, halia, 1 labu bawang besar dan bawang putih. Tak perlu lumat sangat ye.
Tumis bahan tumbuk hingga separuh garing. Masukkan 1 labu bawang besar yg dihiris, 1 keping asam gelugor.  Masukkan pula paru, goreng hingga betul2 garing. Perasakan garam dan gula. Siap

Selamat Mancuba!
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram