Resepi Puding Pisang Kuah Kastard


Bahan Bahan Puding Pisang Kuah Kastard
Pisang secukupnya..digoreng dengan sedikit butter sehingga perang...ketepikan.

Bahan² kuah kastard...
Susu cair 1 tin
Kuning telor sebiji
Air 1/2 cawan
Gula 2sb
Tepung kastard 1sb
Daun pandan 1 (ikat)


Cara Buat Puding Pisang Kuah Kastard
1) Campurkan semua bahan² sehingga sebati(kecuali daun pandan)..tapiskan ke dlm periuk.
2) Masak dengan api yg perlahan,
kacau jangan berhenti..Dah mendidih
terus angkat..sejukkan..Simpan dalam
peti ais.. 
3) Bila nak makan..letak kuah ke atas pisang..hiaskan dgn buah²an kering atau kekacang seperti gajus atau badam...

Selamat mencuba!
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram