Bahan Bahan Roti Canai Lembut Ranggup
1.Tepung gandum 3 cawan.
2. Majerin 1 sudu besar.
3. Susu pekat 1 sudu besar.
4. Garam 1/2 sudu kecil
5. Air 3/4 cawan.
Cara Buat Roti Canai Lembut Ranggup
Sila rujuk gambar di bawah:
Gaul semua bahan dan uli hingga jadi doh
Bahagikan doh kepada saiz yg hendak di makan. Bulatkan seperti bola
Rendam doh dalam minyak
Tebarkan doh rata dan besar.
Kemudian gulung seperti gambar dibawah
Terus leperkan
Kemudia masak diatas kuali rata.
Sedia untuk dinikmati dengan kuah kari atau dal.
Selamat mencuba ! 😊👍
Gaul semua bahan dan uli hingga jadi doh
Bahagikan doh kepada saiz yg hendak di makan. Bulatkan seperti bola
Rendam doh dalam minyak
Tebarkan doh rata dan besar.
Kemudian gulung seperti gambar dibawah
Terus leperkan
Kemudia masak diatas kuali rata.
Sedia untuk dinikmati dengan kuah kari atau dal.
Selamat mencuba ! 😊👍