MrJazsohanisharma

Resepi Scone Viral

SCONE

Bahan-bahan.. 

3 cawan tepung naik sendiri (atau gunakan tepung gandum biasa dan dicampur dengan 3 sudu kecil baking powder)
80 g butter (potong dadu)
1 cawan susu segar
Jem atau cream untuk disapu atas scone

Cara-cara.. 

- Panaskan oven 200 darjah celcius. 

- Campurkan butter dan gandum dalam bekas. "Rub" dengan menggunakan jari butter dan tepung sehingga menjadi seperti serbuk roti.

- Buatkan lubang ditengah-tengah, campurkan susu sedikit demi sedikit sambil diuli. Jika doh masih keras boleh tambahkan susu.

- Canai doh lbh kurang 2 cm tebal dan tekap dengan acuan bulat (diameter 5cm).

- Letakkan scone di atas baking tray. Jarakkan 1 cm antara satu sama lain. Taburkan sedikit tepung atas permukaan scone.

- Bakar selama 20-25 minit. 

- Setelah masak, bolehlah disajikan bersama jem ataupun cream.
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram