Laman utamaSup Resepi Sup Telur Fucuk & Kentang Bahan Bahan Sup Telur Fucuk & Kentang 2 biji telur 2 biji kentang - dipotong dadu 1 keping fucuk - dicarik dan direndam 2 biji tauhu kering - dipotong 5 gram ikan bilis - dikopek 2 biji bawang merah - ditumbuk 2 ulas bawang putih - ditumbuk 1 inci halia - dihiris 1 biji tomato - dibelah 5 biji cili padi merah - dihiris bulat 1 tangkai daun sup - dihiris 1 tangkai daun bawang - dihiris Sedikit lobak Bawang goreng secukupnya 300 ml air Garam secukup rasa Minyak untuk menumis Cara Buat Sup Telur Fucuk & Kentang Panaskan minyak, tumis bahan tumbuk, halia dan ikan bilis sehingga naik bau dan garing. Kemudian masukkan air dan ubi kentang. Didihkan seketika sehingga kentang separa empuk. Seterusnya masukkan fucuk, lobak, tauhu kering dan tomato. Perasakan dan biarkan seketika. Setelah itu pecahkan telur dan biarkan masak sempurna. Akhir sekali, angkat dan hidangkan. Taburkan daun sup, daun bawang, cili padi merah dan bawang goreng. Sedia untuk dihidangkan. Selamat mencuba! Tags: Sup Facebook Twitter