MrJazsohanisharma

Resepi Bubble Rice Choco Bar Sedap


BUBBLE RICE CHOCO BAR

BAHAN BAHAN:

500 gm chocolate masakan 
25 ml minyak masak 
Bubble rice secukupnya **boleh juga letak kismis/kekacang

CARA PENYEDIAAN:

1- Bakar bubble rice dalam oven pada suhu 120°c selama 10 minit lebih kurang/sehingga rangup kemudian ketepikan.. 

2- Masak secara double boil chocolate masakan sehingga cair sepenuhnya, kemudian masukkan minyak masak dan kacau sehingga sebati..

3- Masukkan sedikit choc ke dalam mould/acuan.. 

4- Tabur bubble rice ke atasnya..

5- Tuang coklat yang telah dicairkan tadi ke atas bubble rice sehingga menutupi keseluruhan permukaan, hentak2 sedikit mould untuk ratakan..

** Pastikan choc suam2 kuku sebelum dituang ke atas bubble rice utk elakkan lemau.. 

6- Boleh simpan ke dalam peti sejuk bahagian chiller seketika.. Dah sejuk/beku, bolehlah keluarkan dari mould dan sedia untuk dinikmati..
Terbaru Lebih lama

Ulasan SSODD

Ulasan Ketuhar SSODD

Ulasan Pengadun SSODD

Ulasan Pembuat Roti SSODD

Apa Kata Pelanggan Kami

👩

Siti Nur Faizah

22 Jan 2025 ★★★★★

"Penghantaran pantas. Sentiasa memberi kemas kini proses. Maklumat terperinci. Ketuhar dan pengadun heavy-duty terbaik. Sangat disyorkan!"

👨

Rosiah Deraman

22 Jan 2025 ★★★★★

"Sangat bagus, tiada masalah langsung dan servis pantas."

👩

Zuhanis Zainul Abidin

27 Dis 2024 ★★★★★

"Mesin yang berkuasa, berfungsi dengan baik, dan sangat senyap."

👩

Naimah Ziadah A. Manan

12 Ogos 2024 ★★★★★

"Mesin ini memberikan vibe futuristik yang menarik ketika anda membakar. Servis selepas jualan terbaik di pasaran sekarang - lebih baik daripada Unox dan pesaing lain yang lebih mahal."

🔒

Ulasan Disahkan

Syarikat di Trustpilot tidak boleh menawarkan insentif atau bayaran untuk menyembunyikan ulasan. Semua ulasan yang dipaparkan adalah pengalaman pelanggan yang sahih. Lihat di Trustpilot

Sedia Mencuba Produk SSODD?

👉 Lawati Shopee Rasmi
Join us on telegram