Resepi Bubble Rice Choco Bar Sedap


BUBBLE RICE CHOCO BAR

BAHAN BAHAN:

500 gm chocolate masakan 
25 ml minyak masak 
Bubble rice secukupnya **boleh juga letak kismis/kekacang

CARA PENYEDIAAN:

1- Bakar bubble rice dalam oven pada suhu 120°c selama 10 minit lebih kurang/sehingga rangup kemudian ketepikan.. 

2- Masak secara double boil chocolate masakan sehingga cair sepenuhnya, kemudian masukkan minyak masak dan kacau sehingga sebati..

3- Masukkan sedikit choc ke dalam mould/acuan.. 

4- Tabur bubble rice ke atasnya..

5- Tuang coklat yang telah dicairkan tadi ke atas bubble rice sehingga menutupi keseluruhan permukaan, hentak2 sedikit mould untuk ratakan..

** Pastikan choc suam2 kuku sebelum dituang ke atas bubble rice utk elakkan lemau.. 

6- Boleh simpan ke dalam peti sejuk bahagian chiller seketika.. Dah sejuk/beku, bolehlah keluarkan dari mould dan sedia untuk dinikmati..
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram