BUBBLE RICE CHOCO BAR
BAHAN BAHAN:
500 gm chocolate masakan
25 ml minyak masak
Bubble rice secukupnya **boleh juga letak kismis/kekacang
CARA PENYEDIAAN:
1- Bakar bubble rice dalam oven pada suhu 120°c selama 10 minit lebih kurang/sehingga rangup kemudian ketepikan..
2- Masak secara double boil chocolate masakan sehingga cair sepenuhnya, kemudian masukkan minyak masak dan kacau sehingga sebati..
3- Masukkan sedikit choc ke dalam mould/acuan..
4- Tabur bubble rice ke atasnya..
5- Tuang coklat yang telah dicairkan tadi ke atas bubble rice sehingga menutupi keseluruhan permukaan, hentak2 sedikit mould untuk ratakan..
** Pastikan choc suam2 kuku sebelum dituang ke atas bubble rice utk elakkan lemau..
6- Boleh simpan ke dalam peti sejuk bahagian chiller seketika.. Dah sejuk/beku, bolehlah keluarkan dari mould dan sedia untuk dinikmati..