Bahan-bahan :
3 biji telur
3 biji kuning telur
108 gram gula
66 gram tepung kek
1 tspn susu tepung
81 gram butter cair
1 tspn ovellete
1 tspn baking powder
Esen vanila
1 tspn choc emulco
Nutella secukupnya
Cara Penyediaan :
1:- Pukul telur, gula dan ovellete hingga separuh kembang. Kemudian masukkan bahan kering.
2:- Apabila adunan sudah kembang, masukkan esen vanila dan butter yang telah dicairkan. Kacau secara kaup balik.
3:- Asingkan 1 mangkuk adunan dan masukkan choc emulco. Ini untuk adunan chocolate.
4:- Lapik loyang 10 inci dengan parchment paper dan tuangkan adunan choc.
5:- Untuk lapisan adunan putih, digalakkan menggunakan piping bag supaya kek tidak berombak. Penuhkan loyang dengan adunan putih.
6:- Bakar kek selama 25 minit dengan suhu 140°c.
7:- Potong kek kepada 2 bahagian, dan sapukan dengan nutella. Lipat kek kepada dua.
8:- Sejukkan kek dan sedia untuk dihidang.