Bahan Bahan Sup Kepala Ikan Merah
1 kepala Ikan merah ( dibelah 2) 
Bawang merah 5 ulas (dipotong) 
Bawang putih 4 ulas (dipotong) 
Halia 2 inci ( dipotong) 
4 serangkai (bunga lawang 3, bunga cengkih 7 buah pelaga 5,kulit kayu manis)
Lada hitam (ditumbuk)
Asam boi 2 biji (putih) 
Sedikit mintak masak
Air secukupnya
Garam dan gula secukupnya 
Daun sup/daun bawang

Cara Masak Sup Kepala Ikan Merah
Panaskan minyak tumis bahan yang dipotong termasuk 4 serangkai. Masak sehingga keperangan kemudian masukkan air( agak2) tunggu sehingga mendidih, kemudian masukkan kepala Ikan, lada hitam dan asam boi. Masukkan garam secukupnya, sedikit gula bagi menggantikan ajinamoto( kalau anda ada dan guna silakan letak tapi tak perlu letak gula dah)jangan masak terlalu lama kerana Ikan cepat masak dan takut hancur. Tutup api dan tabur daun sup/daun bawang. 

 Selamat mencuba.