Resepi Daging Masak Merah Klasik

Resepi Daging Masak Merah Klasik


Bahan-bahan Resepi Daging Masak Merah Klasik

  • Daging (300gm) - direbus empuk dengan pewarna merah & dihiris nipis
  • Bawang putih - 5ulas (ditumbuk kasar)
  • Cili kering/lada boh- 2 sudu
  • Sos cili - 3 sudu
  • Sos tomato - 2sudu
  • Sos tiram - 2 sudu
  • Sos ikan - 1 sudu
  • Garam,gula & perasa


Bahan hiasan:

  • Bawang merah - 1/2 labu (dihiris)
  • Cili merah - 2biji (hiris)
  • Lada Hijau - sebiji (hiris)
  • Daun ketumbar - hiris (bukan daun ketum k 😂)


Cara Memasak Daging Masak Merah Klasik

1. Tumis bawang putih
2. Masukkan hirisan daging
3. Masukkan lada kering/cili boh, sos tiram, sos cili, sos tomato, sos ikan, garam, gula & perasa.. gaul rata
4. Masukkan bahan hiasan
5. Last sekali masukkan daun ketumbar, kacau jap tutup api


Selamat mencuba..
Jangan lupa share..
Terbaru Lebih lama
Join us on telegram